Важни събития

141 години читалище в Ихтиман

 

"Майски дни на изкуствата" съвместна инициaтивa на Читалище "Слънце" и община Ихтиман...  виж повече

 

Исторически Алманах 130 години Читалище “Слънце” в град Ихтиман

Читалище “Слънце” в град Ихтиман е средище на духовния живот в общината... виж повече

 

ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ "СЛЪНЦЕ"

Българският химн звуча в Италия благодарение на Ансамбъл "Слънце" виж повече


Танцьори от ансамбъл "Слънце" на "ИЛИНДЕНСКИ ДНИ" в Македония 

На 27 юли танцьорите от ансамбъл “Слънце” гр. Ихтиман, бяха в гр. Битоля, Македония придружени от зам. - кмета на Община Ихтиман г-н Георги Илиев, от секретаря на Народно Читалище “Слънце – 1879” г-н Владимир Вандов и хореографката Анелия Нейкова.
Децата взеха участие в 42-рия Републикански фестивал за народни песни и танци “Илинденски дни”, на който са имали изява и през 2009 година. Сега те получиха грамота за отличното си представяне и бяха бурно аплодирани от публиката, която стана на крака след тяхното изпълнение.
Г-н Г. Илиев развълнувано сподели:
" - Много съм доволен от участието на децата! Радвам се, че ни представиха достойно и след това, което видях се гордея, че съм Българин!"

Малките танцьори бяха посрещнати с много радост и гостоприемство от страна на домакините, които през месец май бяха наши гости в Ихтиман за участие в “Майски дни на изкуствата”.
С изявата си в Македония, децата за пореден път доказаха своите отлични способности, представиха достойно града и страната ни! Създадоха незаменими приятелства с децата от Битоля, с които преживяха много приятни емоции и незабравими моменти.
Прибраха се щастливи и с нетърпение очакват следващата си изява!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Танцов ансамбъл "Слънце" се утвърди като желано и предпочитано

 

място за изява на хората от всички възрасти от нашия град.

  Създаден през 2001 г. с хореограф Анелия Нейкова привлича все повече любители на танцовото изкуство и ги превръща във всеотдайно влюбени в красивите, сложни и трудни за овладяване български народни танци, поднесени с оригинална и впечатляваща хореография.

Посланието към танцьорите, които са на възраст от 4 до 65 години е чрез дейността си да продължават да обичат и ценят българския фолклор.

 

 

През годините ансамбъла е имал много изяви и участия в НАЦИОНАЛНИ и МЕЖДУНАРОДНИ фестивали из страната и чужбина, в телевизионни фолклорни предавания и на всички културни събития в общността.

 

 

 

 

 

 

 

Начало | Контакти | Връзки
Copyright © 2012. Народно читалище "СЛЪНЦЕ - 1879" Ихтиман

web design